Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Geschiedenis

 

 

Ter nagedachtenis aan A.C.J. Knappers

Sportschool

Op 3 februari 1963 startte de heer Knappers op verzoek van de gemeente Steenbergen een judoschool in het gebouw van de ‘oude Tekenschool’ in de Visserstraat te Steenbergen. Van tevoren was de heer Knappers al leraar op de Levensschool.

 

De school begon met veertien leerlingen. Naast het bijbrengen van de grondbeginselen van judo werd er onder zijn leiding op zondagochtend in het bos hard aan de conditie gewerkt. De heer Knappers was toen zelf nog een fanatieke wedstrijdjudoka.

 

Zijn sportschool werd 45 jaar een blijvend succes en telde tientallen jaren in Steenbergen ruim honderd leerlingen. Volgens velen is het succes van zijn sportschool te danken aan zijn speciale mensgerichte benadering. Hij gaf les aan veel kinderen en lette daarbij steeds op hun persoonlijke ontwikkeling, zoals karaktervorming en motorische ontwikkeling. De heer Knappers was op dit gebied een begrip en er kwamen ook kinderen op medisch advies naar zijn sportschool.

 

Ook oudere jeugd en senioren vonden sportplezier bij zijn sportschool. Er heerste discipline en onderling respect. De heer Knappers was daarbij voor velen het voorbeeld. Door zijn mensgerichte en persoonlijke benadering voelden velen zich bij hem thuis.

 

Deskundigheid

De heer Knappers was een zeer deskundige leraar door zijn mensenkennis, didactische vermogen en door zijn beheersing van judo en jiu jitsu. Hij had de vijfde dan judo en zesde dan jiu jitsu.

 

Hij heeft veel betekend voor zijn geliefde sporten judo en jiu jitsu, zijn vele leerlingen en de Judo Bond Nederland.

 

Overlijden

Na zijn plotseling overlijden op 9 november 2007 kwam er een abrupt einde aan zijn sportschool. Er heerste grote verslagenheid. We moesten afscheid nemen van deze bijzondere man, maar niemand wilden afscheid nemen van het "Knappers-gevoel" dat ons zo vertrouwd was. We wilden verder op een wijze en in de geest van onze leraar. Daarom werd er een vereniging opgericht.

 

Uit respect voor en ter gedachtenis aan een bijzonder mens, onze Sensei, is zijn naam aan de vereniging verbonden: Budovereniging VKO, Voor Knappers Opgericht.

 

Met trots en respect spreken wij over onze overleden leraar. Zijn naam blijft in de vereniging voortleven. We hopen dat het voor zijn echtgenote, zijn kinderen met hun partners en zijn kleinkinderen een troost mag zijn.

 

Sponsoren